2024. 07. 12. péntek

Dalma, Izabella
1 EUR 394 HUF
1 GBP 467 HUF

DK: Szijjártó Péter nyilatkozata szerint semmibe veszi az alapvető betegjogokat

Noha a kormány már a járvány megjelenése óta azt mondja, hogy ura a helyzetnek, most mégis 36 ezer beteg embert küldtek el a kórházakból egyik pillanatról a másikra – ha volt hová hazamenniük, ha nem. Szijjártó Péter erre cinikusan csak annyit válaszolt, hogy „nem szólítottak fel távozásra olyan betegeket kórházakból, akik ellátásra, kezelésre szorulnak.” Úgy látszik, Szijjártó Péter szerint ezek a kórházban fekvő betegek eddig sem ellátást, sem kezelést nem kaptak, és nem a gyógyulásukra vártak, csak hobbiból vagy viccből vették igénybe az egészségügyet.

Orvosként és volt kórházigazgatóként is felháborítónak tartom Szijjártó cinizmusát. Hiszem, hogy minden magyar embernek joga van a megfelelő egészségügyi ellátáshoz, és aggódom azokért, akiknek ilyen körülmények között kellett lemondaniuk a gyógyulásról. Amit a kormány tett, az az alapvető betegjogok semmibevétele, és ugyanúgy elfogadhatatlan egy demokratikus, európai országban, mint Szijjártó cinizmusa.

Dr. László Imre

polgármester, volt kórházigazgató, a DK elnökségi tagja

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Mecsekről a Fehérvár ralira
Villáminterjú a Fehérvár rali előtt Kronome Ákossal. Ákos, túl vagytok az 57. Mecsek Ralin. Ott voltatok elsők, és hatodikak is összesítésben a P12 …