2024. 07. 13. szombat

Jenő
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

DK: Szégyenletes, hogy Orbán a Horthy-korszakot dicsérte

Orbán Viktor tegnapi évértékelőjén nem győzte eléggé dicsérni a Horthy-rendszert, amely szerinte „kiemelkedő diplomáciai és katonai sikereket” ért el, valamint „gazdaságilag sikeres” volt. Történt mindez ugyanazon a napon, amikor Oscar-díjat nyert az a magyar film, amely a Horthy-korszak idején lejátszódott borzalmakat dolgozta fel.
Úgy tűnik, hogy a magyar miniszterelnök még mindig nem érti, hogy milyen bűnök elkövetőit szeretné leporolva visszatenni a XX. századi magyar történelem polcára. Orbán Viktor történelemhamisító törekvései jelentik a legerősebb megerősítését annak, hogy még mindig óriási szükség van a korszak borzalmait hitelesen bemutató filmekre. Szemmel látható, hogy a magyar jobboldal még 2016-ra sem jutott el odáig, hogy értelmezni tudja a XX. századi magyar történelem szörnyűségeit.

A Demokratikus Koalíció szerint szégyen, hogy Orbán Viktor képes a Horthy-rendszer bármely törekvésének a dicséretére, elhallgatva egy több százezer magyar ember életébe kerülő tragédiát. A DK azt javasolja a miniszterelnöknek, hogy ne a Filmalapot dicsőítse az Oscar-díj nyomán, hanem inkább nézze meg és értelmezze az elismerést kivívó Saul fiát!

Oláh Lajos
Országgyűlési képviselő
Demokratikus Koalíció

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…