2021. 10. 23. szombat

Gyöngyi
1 EUR 364 HUF
1 GBP 431 HUF

DK: Szégyenben maradtunk – a pénz jöhet, a menekült nem

Arról döntöttek az Európai Uniós országok belügyminiszterei, hogy mely országok, hány menekültet fogadjanak be önkéntes alapon. Az európai menekültpolitika tehát a közös felelősségvállalásban találta meg azt a megoldást, amellyel enyhíteni tudja a valóban menekülthullámtól sújtott Olaszország és Görögország leterheltségét. A 28 tagállamból 27 kivette a részét a feladatból, kivéve egyet, az Orbán-kormányt. Hiába az EU-tól kapott 3,5 milliárd forint támogatás, hazánk Európa-szerte az egyetlen ország, amely még egy menekülteket sem hajlandó befogadni.

A belügyminiszterek mostani találkozója két halmazra osztotta az EU-tagállamokat: vannak az egymást segítő európai országok és van Magyarország. Európában világossá vált, hogy az Orbán-kormány a pénzekre és a jogokra – na meg a több tiszteletre – igényt tart, a közös felelősségvállalásban és a feladatokban azonban nem szeretne osztozni. A “magyar reformok működnek”, hiszen újra van miért szégyenkeznünk: a Fidesz elvtelen, haszonleső ország képét festi hazánkról.

A Demokratikus Koalíció szerint szégyen, hogy az Orbán-kormány hátat fordított a közös európai megoldásnak és az egyezmények világát a szögesdrótók és vágópengék atmoszférájára cserélte. A DK figyelmezteti Orbán Viktort és a Fideszt, hogy jusson eszükbe a legközelebbi Brüsszel elleni “szabadságharcnál”: a több tisztelethez minimális gerinc is kéne.

Molnár Csaba
Ügyvezető alelnök

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum