2022. 01. 26. szerda

Paula, Vanda
1 EUR 359 HUF
1 GBP 429 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: Szégyen, hogy a kormány még a saját szakminisztériumának sem enged többé beleszólást a vidékfejlesztési pénzek elosztásába!

DK: Szégyen, hogy a kormány még a saját szakminisztériumának sem enged többé beleszólást a vidékfejlesztési pénzek elosztásába!

A pénteken, az éj leple alatt kiadott Magyar Közlöny szembesített minket azzal, hogy a kormányzati vízfej egy újabb gittegylettel, a Vidékfejlesztési Kormánybizottsággal bővült. A Vidékfejlesztési Kormánybizottság megalakításával, az eddig is gyenge érdekérvényesítő képességű Agrárminisztérium és vezetői végképp elvesztették befolyásukat a magyar agrár-vidékfejlesztésben. Nagy István agrárminiszter nyakára csupa olyan embert raktak – Stumpf István, Navracsics Tibor, Lázár János – akik az elmúlt években mindannyian bizonyították alkalmatlanságukat, hiszen egyikük sem rendelkezik sem mezőgazdasági, sem pedig vidékfejlesztési ismeretekkel. Most rájuk bízták a magyar agrárium jövőjét.

A Demokratikus Koalíció szerint szégyen, hogy a kormány még a saját szakminisztériumának sem enged többé beleszólást a vidékfejlesztési pénzek elosztásába! Ez a nyílt beismerése annak, hogy a Fazekas Sándor és Nagy István agrárminiszterek nevével fémjelzett tízéves agrárpolitika koncepciótlan és átgondolatlan volt. A DK azon fog dolgozni, hogy a magyar agrárium 2022 után az egyik legsikeresebb legyen Európában, és az összes ágazati szereplő kiszámítható, biztonságos és gyarapodó környezetben dolgozhasson.

Benedek Szilveszter

a DK agrárkabinetének vezetője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum