2021. 10. 22. péntek

Előd
1 EUR 363 HUF
1 GBP 431 HUF

DK: Szabályozás helyett betiltanák az Ubert – A Fidesz megint a jövő ellen harcol

Az Orbán-kormány azzal „oldaná meg” az egy éve húzódó taxis-uberes vitát, hogy egy az egyben betiltja az Uber használatát. Az internetadó pártja láthatóan továbbra sem igazán érti a 21. század működését, ha tisztességes szabályozás kialakítása helyett csak rendszámtáblák lecsavarozását tudta kitalálni. A Fidesz jövő elleni küzdelmét látva még szerencse, hogy nem tiltják be a taxit a lovaskocsik, az e-mailt pedig a postások védelmében.

A túlszabályozott, hatósági áras fővárosi taxizás jelenleg valóban nem tud versenyezni a közösségi alapon működő, számtalan szempontból szabályozatlan Uberrel. Az már most látszik, hogy a probléma megoldására alkalmatlan a Fidesz „csökkentjük-növeljük-megvédjü

k-betiltjuk” szavakból álló gondolkodása. Ha azonban a kormány egy olyan szabályozás kialakításán dolgozna, amelyben a taxisoknak kevesebb kötelező költséget kellene befizetnie, az ubereseknek pedig több fogyasztóvédelmi és biztonsági előírást kellene betartania, akkor a jelenlegi állapotnál már közelebb lennénk a tisztességes versenyhelyzethez.

A Demokratikus Koalíció szerint a Taxi-Uber vitát csak egy új, tisztességes szabályozás tudná megoldani. A DK szerint, ha a kormány az Uber betiltása mellett dönt, akkor elismeri, hogy alkalmatlan egy új szabályozás kidolgozására.

Gy. Németh Erzsébet
a DK fővárosi képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A Vasgyári Rendőrőrs területén szolgálatot teljesítő egyik körzeti megbízott fogta el azt a huszonnyolc rendbeli betöréssel gyanúsítható férfit, akit …

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum