2024. 07. 13. szombat

Jenő
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

DK: Sufni-tuning egészségügyet hozott az Orbán-kormány forráskivonása

A magyar egészségügy évek óta tarthatatlan helyzetben van, az Orbán-kormány mégis folyamatos forráskivonásokkal sújtja a területet. Az egyik hírportál gyűjtése jól mutatja be azt a drámai állapotot, amelyben a magyar orvosok találékonyságukkal próbálják meg ellensúlyozni az egészségügy pénzhiányát. Így használhatnak barkácsfúrót az orvosi fúró helyett és horgászdamilt a gyárilag steril orvosi varróanyagok helyett.
A barkácsmódszerek és a többször használt egyszer használatos eszközök azonban komoly veszélyeket is magukban hordoznak, akár emberéleteket is követelhetnek. Nem véletlen, hogy a tragikus körülmények közül egyre nagyobb ütemben menekülnek el az orvosok és az ápolók, hiszen ki vállalná a felelősséget egy barkácseszközökkel, túlórában elvégzett műtétért.

A Demokratikus Koalíció szerint az Orbán-kormány nem folytathatja tovább a tákolmányként omladozó egészségügyi rendszert érintő megszorításokat és forráskivonásokat. A DK követeli, hogy a kormány kezdjen egyeztetésbe a szakmával és mérje fel az egészségügy rendbetételének feltételeit. A DK szerint a kórházak kormányzati nyomásra történő spórolásának a magyar társadalom a vesztese, ezért egy felelős magyar kormánynak kiemelten kellene foglalkoznia az egészségügy nagyobb volumenű, de fenntartható finanszírozásával.

László Imre
A DK egészségügyi kabinetének vezetője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…