2024. 07. 15. hétfő

Henrik, Roland
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

DK : Stratégia nélkül csak verebek vagyunk

Mint ismeretes, ahogy a Közel-Keleten, úgy hazánk szomszédságában is fegyveres konfliktus zajlik. Ennek ellenére a Honvédelmi és Rendészeti Bizottság az új Országgyűlés megalakulása óta csak egyszer ült össze, pedig elnöke, Kósa Lajos beismerte az ország védtelenségét egy interjúban.
Az orosz-ukrán helyzetre reagálva már a NATO is dolgozott ki védelmi stratégiát a szomszédos országokkal karöltve, ezzel eddig egyedül Magyarország kormánya nem volt hajlandó érdemben foglalkozni.

A Demokratikus Koalíció szerint az ország védelme, a magyar állampolgárok biztonsága elsődleges, pártpolitikán és napi ügyeken felül álló kérdés. Hiába a miniszterelnök lózungjai, miszerint sasok leszünk a védelemben, stratégiai egyeztetések nélkül a legjobb esetben is csak verebek lehetünk. A DK a helyzet súlyára tekintettel beadványban kezdeményezi a Honvédelmi és Rendészeti Bizottság azonnali összehívását.

Vadai Ágnes
ogy.képviselő,
alelnök DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…