2022. 08. 9. kedd

Emőd
1 EUR 394 HUF
1 GBP 468 HUF

DK-siker: Nem épül gumifeldolgozó Százhalombatta közepére

Az erőfeszítés, a százhalombattaiak összefogása célba ért. Csányi Sándor mégsem épít gumifeldolgozó gyárat a város közepére. A környezetre is káros és az ott lakók életét megnehezítő beruházást a helyiek előzetes megkérdezése nélkül akarták felépíteni.
Elsőként a Demokratikus Koalíció emelte fel szavát a gumimutyi ellen. Szabó Attila, a DK önkormányzati képviselője tartotta az első sajtótájékoztatót, gyűjtött több ezer tiltakozó aláírást, szervezett tüntetést. Végül a battaiak akarata érvényesült. Először a város képviselő testülete, majd a Pest megyei önkormányzat döntött úgy, hogy a tiltakozók mellé áll.
Ez az eset annak bizonyítéka, hogy ha egy ellenzéki kezdeményezés találkozik a helyiek véleményével és pártok, civilek tudnak mögé felsorakozni, akkor képesek lehetünk győzelemre – nem csak Százhalombattán. A DK által képviselt Sokak Magyarországra nem épülhet titkos alkukra és városok életét ellehetetlenítő mutyikra, csak párbeszédre és az adott település jövőjéért érzett felelősségre.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Az oktatási rendszer az összeomlás szélére került. Nem várhatunk tovább, nyílt levelet küldünk a döntéshozóknak, követelve, hogy rendezzék az oktatásb…
A PONTközPONT székhelye a Weidlich udvarban terveink szerint megszépül. Ebben kérünk segítséget! A felújítás az épület különleges jellege miatt nagyo…

További cikkek