2024. 07. 25. csütörtök

Kristóf, Jakab
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: Reagálás Orbán Viktorra – Zsarolás helyett szabad vakcinaválasztást, és előzetes tájékoztatást a rendelkezésre álló vakcinákról!

DK: Reagálás Orbán Viktorra – Zsarolás helyett szabad vakcinaválasztást, és előzetes tájékoztatást a rendelkezésre álló vakcinákról!

Orbán Viktor azt mondta egy tegnapi sajtótájékoztatón, hogy csak az oltóponton fogjuk megtudni, milyen vakcinával akarnak minket beoltani, és aki azt nem fogadja el, az “elmegy a sor végére”. Ez az eljárás az orbáni titkolózás, a szervezetlenség, a rossz kormányzás és az emberek zsarolásának “tökéletes” egyvelege. Nem választhatunk előre vakcinát, tudhatjuk meg előre, hogy milyen vakcina áll rendelkezésre, ha pedig az oltási ponton kiderül, hogy csak európai engedély nélküli vakcina van, akkor még jól meg is zsarolnak minket, hogy ha nem kérjük, mehetünk “a sor végére”. És ezért mentünk el feleslegesen egy oltási pontra, ezért állt ott orvos, ápoló, miközben az is kérdéses, hogy mi lesz az így fel nem használt, nehezen tárolható vakcinával.

A Demokratikus Koalíció zsarolás helyett szabad vakcinaválasztást, és előzetes tájékoztatást követel a rendelkezésre álló vakcinákról! A DK felszólítja a miniszterelnököt, hogy ne merészelje azzal zsarolni a magyarokat, hogy ha nem kérik az Európában bevizsgálatlan és engedélyezetlen kínai vakcinát, akkor mennek a sor végére. Nem zsarolni kell, hanem kormányozni kellene: garantálni a szabad vakcinaválasztást és előzetes tájékoztatást adni az elérhető vakcinákról. Ez így működik szerte Európában, nem kellene megoldhatatlan bonyolultságú feladatnak lennie az Orbán-kormány számára sem.

Varga Zoltán

A DK országgyűlési képviselője, frakciószóvivője, a Népjóléti Bizottság tagja

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek