2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: Reagálás Orbán Viktor beszédére, amely az Arab Bankok Szövetségének éves közgyűlésén a Hiltonban hangzott el

DK: Reagálás Orbán Viktor beszédére, amely az Arab Bankok Szövetségének éves közgyűlésén a Hiltonban hangzott el

“Nem hisszük, hogy abból a tényből, hogy a nyugati világban sikerült felépítenünk a demokráciát, és ebben elvagyunk, következik, hogy a demokrácia mindenhol jól működne. Mindenkinek joga van megválasztani, hogy milyen keretek között él. Ez a mi hozzáállásunk.“ – mondta ma Orbán Viktor az Arab Bankok Szövetségének éves közgyűlésén a Hiltonban.
A miniszterelnök ezek szerint nem hisz az emberi jogok egyetemességében, nem hiszi, hogy minden ember egyenlőnek születik, nem hiszi, hogy senkinek nem lehet előjoga a másik fölébe kerekedni.

A miniszterelnök tehát hiszi a szolgák és urak világát. Ezt elfogadhatatlannak tartom. Kétségtelen, hogy a demokrácia alapfeltétele a polgári, emberi minőség létezése, az emberi méltóság tisztelete és nem állítom, hogy jó néhány ország nem szenved ebben hiányt. Ebbe belenyugodni és természetesnek tekinteni egy nyugati politikustól maga az árulás.

Talán így világossá is válik, hogy az a küzdelem, amit vele folytatunk, nem személyes természetű, hanem egymást kizáró világok és kultúrák harca. Kár, hogy ilyen miniszterelnöke van Magyarországnak, reméljük már nem sokáig.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…