2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: „Egyedül ő van szoros kapcsolatban Putyinnal” – Orbán Viktor az EU szerint is Moszkva magyar hangja

DK: „Egyedül ő van szoros kapcsolatban Putyinnal” – Orbán Viktor az EU szerint is Moszkva magyar hangja

Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke egy hétvégi interjúban arról beszélt, hogy AZ EU-ban „egyedül Magyarország és Orbán Viktor van szoros kapcsolatban Vlagyimir Putyin orosz elnökkel”. Oroszország minden eszközzel az EU destabilizációjára és az európai közösség megosztására törekszik, az egyik ilyen eszközét pedig Orbán Viktornak hívják.
A magyar miniszterelnök Moszkva-párti politikájának csak az első jelei voltak, hogy az oroszok építhetik Paks2-t vagy az oroszok újíthatják fel a 3-as metró szerelvényeit. Orbán Viktor volt az egyetlen európai politikus, aki nem ítélte el Oroszországot Ukrajna lerohanása miatt, ahogy egyedül ő vetette fel az oroszokat sújtó gazdasági szankciók feloldását is. Orbán odáig jutott, hogy a moszkvai propagandaosztály ideológiai lózungjait puffogtatja, így lett minden európaiból hirtelen „nihilista”. Mára az Európai Unió számára is egyértelmű, hogy Orbán Viktor a Kreml ügynökeként segédkezik az EU szétverésében.

A Demokratikus Koalíció szerint a jobboldal történelmi szégyene, hogy Orbán Viktor a rendszerváltás után negyed századdal orosz helyőrséget csinált Magyarországból. A DK szerint az októberi álnépszavazás is az EU-ellenes Moszkva-párti politika része, ami könnyen véget vethet Magyarország EU-tagságának. A DK szerint csakis a népszavazástól való távolmaradás védheti meg a magyar EU-tagságot.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek