2021. 11. 27. szombat

Virgil
1 EUR 369 HUF
1 GBP 436 HUF

DK: Problémákkal küzdő gyerekek maradhatnak pszichológiai ellátás nélkül?

Február 15-től lép hatályba az a törvény, amelyet a kuruzslók ellen hozott a kormány, de amely veszélybe sodorhatja sokszáz pszichológus praxisát és ellátatlanul hagyhat több ezer, lelki problémával küzdő gyermeket is. A vita tárgya, hogy kik és milyen végzettséggel végezhetnek pszichoterápiát. Az új jogszabály a Büntető Törvénykönyvben is szabályozná a kérdést. Szakmai érdekvédők tiltakozással reagáltak, mert úgy látják: nincsenek tisztázva a tevékenységi hatáskörök, és évek, évtizedek óta praktizáló pszichológusok rettenhetnek meg attól, hogy mindazért, amit eddig tettek, akár börtönbe is kerülhetnek.

A DK már a törvény parlamenti vitájában is felhívta a figyelmet a törvény pontatlanságaira. A kuruzslók kiszűrése fontos, de a jogszabály összemossa velük a tisztességes segítőket.

A DK szerint nem fordulhat elő, hogy segítségre szoruló gyerekek és felnőttek maradjanak ellátás nélkül, mert sok szakember megretten attól, hogy rá is vonatkozhat a börtönnel fenyegető törvény. A szaktárca vizsgálja felül a törvényt, és tegye egyértelművé, hogy kik és milyen feltételek közepette folytathatnak léleksegítő munkát!

Varga Zoltán,
A DK országgyűlési képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum