2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

DK: Polt Péter ne álljon a jobbikos kémügy kivizsgálásának útjába!

A Demokratikus Koalíció EP-képviselői megszavazták az Európai Parlament szerdai plenáris ülésén Kovács Béla jobbikos EP-képviselő mentelmi jogának felfüggesztését. A DK szerint aggasztó, hogy egy magyar parlamenti párt európai képviselője esetében fennáll a kémkedés gyanúja, nem is beszélve arról az eshetőségről, hogy a Jobbik pártfinanszírozása mögött orosz pénzek állhatnak.
Az Orbán-kormány oroszbarát intézkedései – többek között Paks2 oroszokkal történő építtetése, orosz metrófelújítás – eddig is számos kérdést felvetettek a magyar jobboldal Oroszországhoz fűződő rejtélyes viszonyával, közös üzelmeivel kapcsolatban. Legutóbb Simicskó István honvédelmi miniszter ismerte el cseh kollégájának: a Magyarországra érkező menekültek buszoztatását Moszkva pénzeli, ezzel súlyt adva a Fidesz menekültellenes politikájának.

A Demokratikus Koalíció szerint egy KGBéla fajsúlyú ügyben nem jöhet létre a Fidesz-Jobbik összejátszás, hiszen már nem “csupán” korrupt ügyletekről, hanem Európa egységéről és hazánk nemzetbiztonságáról van szó. A DK felszólítja Polt Pétert, hogy ne akadályozza a jobbikos kémügy kivizsgálását, ne legyen a vélhetően orosz politikai érdekek magyar védelmezője!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek