2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

DK: Pintér rendőrsége a Jobbiknak falaz

Újabb bizonyíték született arra, hogy az Orbán-rezsim összejátszik a Jobbikkal. A neonáci párt március 15-ei rendezvényén többen is a betiltott Magyar Gárda egyenruhájában vonultak fel. Ez szabálysértésnek minősül, a rendőrség mégsem intézkedett.
A törvény szerint szabálysértést valósít meg, aki „nyilvános rendezvényen a bíróság által feloszlatott egyesület egyenruháját vagy formaruháját viseli”. Sőt, aki feloszlatott egyesület vezetésében részt vesz, három évig terjedő szabadságvesztésre ítélhető a Btk. szerint.

Ehhez képest a Pintér Sándor által irányított rendőrség nem járt el hivatalból, nem intézkedett, nem tett feljelentést. Az Orbán-rezsim az efféle gesztusokkal is segíti a Jobbikot, amely így nem véletlenül szerez újabb támogatókat. Pedig a neonáci szervezetet nem csendesen támogatni, hanem visszaszorítani kellene. Ezt a Fidesztől várni, amely létrehozta és keblén nevelte fel a szélsőjobboldali pártot, képtelenség elvárni. A törvények azonban – elvileg – mindenkire vonatkoznak.

A DK felszólítja a belügyminisztert, hogy haladéktalanul tegyen feljelentést az ügyben, fejezze be a falazást, ne próbálja mentegetni rettenetes eszmék képviselőit.

Vadai Ágnes országgyűlési képviselő
Demokratikus Koalíció

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…