2021. 12. 4. szombat

Barbara, Borbála
1 EUR 364 HUF
1 GBP 428 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: Parragh László a saját zsebében keresgéljen, ha pénzt szeretne – Függesszék fel a járvány idejére a kamarai hozzájárulásokat és kárpótolják az önkormányzatokat a bevételkiesésért!

DK: Parragh László a saját zsebében keresgéljen, ha pénzt szeretne – Függesszék fel a járvány idejére a kamarai hozzájárulásokat és kárpótolják az önkormányzatokat a bevételkiesésért!

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke azt javasolta, hogy egy évre függesszék fel az iparűzési adót, ami elég nagy felháborodást keltett az önkormányzatoknál. A kamara elnöke tavasszal nyilatkozott a kamarai hozzájárulás befizetéséről is – ez éves szinten 5000 forint -, hogy a válság miatt nem indítanak eljárást az ellen, aki nem fizeti be ezt március 31-ig. Most azonban hiába van ismét veszélyhelyzet, mégis elkezdte behajtani a NAV ezeket a késedelmes hozzájárulásokat.

A Demokratikus Koalíció felszólítja Parragh Lászlót, hogy függesszék fel a járvány idejére a kamarai hozzájárulásokat, ha a vállalkozásokon szeretnének segíteni. Az önkormányzatokat pedig, amik már tavasszal is bőven kivették a részüket a védekezésből, kárpótolni kell a bevételkiesésért. Ők hamarabb  ocsúdtak fel, mint Orbánék, akik most novemberre már egyértelműen ráfeküdtek a pánik gombra, mert halvány lila fogalmuk sincs arról, hogy mit kezdjenek a válsággal. A veszélyhelyzetet csak egy értelmesen irányító, megfontolt, szakértőkkel konzultáló vezetés tudná kezelni, a pánikkormány pánikrendelkezései csak a káoszt fokozzák. Ők csupán a luxusköltekezéshez és a közpénzek kreatív lenyúlásához értenek, a magyar családokkal, vállalkozásokkal, munkavállalókkal pedig mit sem törődnek.

Varju László

A DK országgyűlési képviselője, alelnöke, a Parlament Költségvetési Bizottságának elnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum