2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

DK: Parlamenti határozatot a kocsmamutyi ellen

A Demokratikus Koalíció álláspontja szerint az, hogy a kormány cáfolta a Nemzeti Italboltok létrehozását, pontosan azt bizonyítja, hogy ezt tervezi megvalósítani az Orbán-rezsim. Korábban adócsökkentést hazudtak, ma nálunk a legmagasabb az áfa. Azt is hazudták, hogy megvédik a magánnyugdíjakat, mégis ellopták. Ígérték az államadósság csökkentését, rekordra nőtt az államadósság. Cáfolták a dohányboltok államosítását, aztán mégis megcsinálták – és a sor hosszan folytatható.

A Fidesz-kormány akkor is hazudik, amikor cáfol.

A DK él a gyanúperrel, hogy túl korán szivárgott ki a kocsmamutyi előkészítése és a kormány csak azért cáfol, mert a hír kárt okoz a Fidesznek az önkormányzati választás előtt. Meggyőződésünk, hogy a trafikmutyi után jön a kocsmamutyi. A még ki nem fizetett, vagy tovább harácsolni akaró fideszes klientúra kifizetésére készülnek ismét, amelynek több ezer, ma is működő vállalkozás látja majd kárát.

Egyetlen módja van annak, hogy a Fidesz cáfolata hiteles legyen. A parlament első őszi ülésén, szeptember 15-én, fogadjon el az országgyűlés határozatot arról, hogy nem lesznek Nemzeti Italboltok, nem lesz kocsmamutyi. Hogy a kormányzati apparátusnak ne kelljen ezzel foglalkozni, a DK vállalja, hogy a határozat szövegét elkészíti és benyújtja, azt csupán meg kell szavazni. Ha a kormánytöbbség ezt a kezdeményezést elutasítja, az ország közvéleménye tudni fogja, újabb lopási akció indul majd el.

Varju László országgyűlési képviselő
Demokratikus Koalíció

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…