2022. 05. 28. szombat

Emil, Csanád
1 EUR 393 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: Összeomlóban a koronavírus-ellátás: önkormányzati- és magánintézményekből irányítanak át orvosokat és ápolókat az állami kórházakba

DK: Összeomlóban a koronavírus-ellátás: önkormányzati- és magánintézményekből irányítanak át orvosokat és ápolókat az állami kórházakba

Az elmúlt egy hét a növekvő esetszámok miatti kormányzati kapokdásról szólt az egészségügyben. Miközben Orbán Viktortól Müller Cecílián át Kásler Miklósig mindenki a magyarok szemébe hazudta, hogy van elég orvos ás ápoló a járványhelyzet kezeléséhez, a háttérben elképesztő kapkodás kezdődött.

Előbb a magánegészségügyi szolgáltatók, magánkórházak kaptak levelet az országos tisztifőorvostól, hogy írják össze, hány orvost és ápolót tudnak küldeni a Covid-osztályokra, majd a kormány bekopogtatott az önkormányzati szakrendelőkhöz is, hogy orvosokért és ápolókért kuncsorogjon, információink szerint már több budapesti szakrendelőből is irányítottak át egészségügyi dolgozókat a járvány-kórházakba.

A Demokratikus Koalíció szerint hiába kezdődött csak nemrég a második hullám, az Orbán-rendszer egészségügye már most az összeomlás szélén tántorog. Az Orbán-kormány 10 éve spórol az egészségügyünkön, 10 éve hagyja kivándorolni az orvosainkat és ápolóinkat, most pedig hazudozik és kapkod. A DK szerint nincs itt semmilyen orbáni haditerv és felkészülés: káosz és kormányzati kapkodás van egy tönkretett egészségügy romjain.

Dr. Komáromi Zoltán

A DK egészségügyi szakpolitikusa, háziorvos

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum