2021. 10. 22. péntek

Előd
1 EUR 363 HUF
1 GBP 431 HUF

DK: Összehangolt támadást folytat a kormány a szegények ellen

Az Orbán-kormány az utóbbi években módszeresen építette le a szegényeknek nyújtott támogatási formákat. A szegény ellenes kormányzati politika előbb a rendszeres szociális segélyt szüntette meg, majd elvette a lakásfenntartási támogatást és a méltányossági ápolási díjat is. Az egykulcsos személyi jövedelemadó, a világrekord-magas ÁFA, az elvett szociális juttatások, a temérdek különadó és a minimálbért terhelő, szintén negatív világrekorder adó Európa szegény-országává tették hazánkat és szegénnyé a magyar polgárok több, mint egyharmadát.
A súlyos nélkülözők aránya ma Magyarországon háromszor akkora (26,8%), mint az Európai Unióban (9,6%), az elmúlt években pedig egyedül nálunk emelkedett a gyermekszegénység, a 7 évnél fiatalabb magyar gyermekek több, mint 42%-a ma már szegénységben él. A kormány könyörtelenül terjesztette ki az országra Lázár János életfelfogását, miszerint “akinek nincs semmije, az annyit is ér”.

A Demokratikus Koalíció szégyenletesnek tartja a kormány szegény ellenes politikáját. A DK szerint hiába állították le a létminimum számítást a KSH-nál, magyar emberek milliói naponta érzik a bőrükön az 5 éve tartó folyamatos megszorítást és kizsigerelést. A DK szerint az Orbán-rendszer bukása utáni európai Magyarországnak elsődleges feladata kell legyen a szegénység mértékének csökkentése és a minimálbér nettó összegének létminimum szintjére emelése.

Borka-Szász Tamás
elnökségi tag DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A Vasgyári Rendőrőrs területén szolgálatot teljesítő egyik körzeti megbízott fogta el azt a huszonnyolc rendbeli betöréssel gyanúsítható férfit, akit …

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum