2021. 11. 28. vasárnap

Stefánia
1 EUR 369 HUF
1 GBP 436 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: Orbánék eszetlen hadjárata újabb szintre lépett – Veszélybe került a Csobánka téri szakrendelő felújítása

DK: Orbánék eszetlen hadjárata újabb szintre lépett – Veszélybe került a Csobánka téri szakrendelő felújítása

Az elmúlt hónapokban rengeteg szó esett arról, hogy Orbánék pánikkormánya nemhogy segítené a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe jutott településeket, hanem még szándékosan sanyargatja is azokat.
A sorozatos megvonások miatt egyre jobban meg kell húzni a nadrágszíjat a III. kerületben, és most az egészségügyi ellátás is veszélybe került Orbánék miatt. December 31-én egyoldalúan módosították az Egészséges Budapest Program keretén belül megvalósítandó, a kerületi szakellátás modernizációjára irányuló fejlesztést, amely a Vörösvári úti és a Csobánka téri szakrendelő megújítását célozta. A pánikkormány döntése közel 3,5 milliárd forintot von el a kerületi egészségügy fejlesztésétől, továbbá egyoldalúan megemelik a kerületi önrészt is.

A Demokratikus Koalíció szerint elfogadhatatlanok az egészségügyet érintő durva megszorítások, amiket szisztematikusan alkalmaznak az önkormányzatoknál. A kerületek – így Óbuda-Békásmegyer is – 2020. március óta embertelen harcot vívnak a normális ellátás fenntartásáért, de a pánikkormány egyre durvább akadálypályát épít, hogy szándékosan ellehetetlenítse a működésünket. Mi, európai magyarok nem fogadjuk, nem fogadhatjuk el ezt az egészségügyet érintő brutális megszorítást, amivel az itt élő emberek életét keserítik meg.

dr. Kiss László
Óbuda-Békásmegyer polgármestere, Demokratikus Koalíció


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum