2021. 10. 22. péntek

Előd
1 EUR 363 HUF
1 GBP 431 HUF

DK: Orbán Soros Györgynek köszönheti politikai karrierjét

Orbán Viktor ma ismét nekirontott egykori jótevőjének. Tudjuk, hogy a hála nem politikai kategória, de egy olyan ember esetében, aki a magyar származású amerikai üzletembernek köszönheti angliai ösztöndíját és nemzetközi politikai pallérozódását, ez különösen kínos gesztus. Sőt, nem csak Orbán, hanem számos fideszes káder jutott ki Soros-pénzen tanulni Szájer Józseftől Németh Zsoltig. De még a kormányszóvivő, Kovács Zoltán is Soros-fióka, aki életrajzában is megköszönte Sorosnak a külföldi ösztöndíjat.

Soros Györgynek sokat köszönhet a rendszerváltó Magyarország is, ezért amit Orbán és a Fidesz művel nem csak hálátlanság, hanem árt is a kiemelkedően fontos magyar-amerikai kapcsolatoknak, mint ahogy ez az eredménye annak is, hogy megtámadják a kormányról igazat mondó Bill Clintont is. Az Egyesült Államok hazánk szövetségese, értékeink és érdekeink is közösek. Elfogadhatatlan, hogy Orbán – talán orosz érdekektől vezérelve – tudatosan rombolja transzatlanti kapcsolatainkat, veszélybe sodorja ezzel Magyarország biztonságát.

Ara-Kovács Attila külpolitikai kabinetvezető, DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A Vasgyári Rendőrőrs területén szolgálatot teljesítő egyik körzeti megbízott fogta el azt a huszonnyolc rendbeli betöréssel gyanúsítható férfit, akit …

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum