2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

DK: Orbán nem meri kirúgni Vida Ildikót?

Egy új módosító indítvány értelmében nem a kormányfő, hanem a nemzetgazdasági miniszter meneszthetné az adóhivatal elnökét. Vida Ildikó kirúgása a Fidesz korruptokráciájában nem azóta van napirenden, hogy kiderült az adóelnök korrupciógyanú miatti kitiltása Amerikából. Vida lehetséges menesztése természetesen csakis azért merült fel a Fideszben, mert az adóelnök a régi harcostárs, ma már ellenfél Simicska Lajoshoz köthető.
Orbán Viktor bármikor kirúghatta volna Vida Ildikót. Akár a kitiltási ügy kirobbanásakor vagy Simicska kirohanásakor vagy akár tegnap vagy tegnap előtt. Orbán Viktor viszont nem tette, mert nem volt elég mersze hozzá. A szegényekre, idősekre, paralimpikonokra, menekültekre teljes erőből támadó kormány feje megszeppent nyusziként hárítja a feladatot, ha azt egy kicsit is erősebb ellenfél ellen kellene végrehajtania. Holott a kérdésnek nem annak kellene lennie, hogy ki rúgja ki Vida Ildikót, hanem hogy ez miért nem történt meg eddig. Egy európai Magyarországon persze nem pillanatnyi hatalmi ellenérdekek, hanem a korrupciógyanú miatt nem lehetne helye Vidának az adóhatóságban.

A Demokratikus Koalíció felszólítja Orbán Viktort, hogy legyen férfi és rúgja ki maga Vida Ildikót, ne mindig csak a nála jóval gyengébbekbe és kiszolgáltatottakba rúgjon bele!

A DK a kormányváltás után független szakértőkkel világíttatná át a NAV-ot.

Varju László
alelnök DK
Országgyűlési képviselő
A Parlament Gazdasági Bizottságának tagja

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek