2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

DK: Orbán ne veszélyeztesse a magyarok szabad európai utazását

A magyar kormány, a miniszterelnök és a külügyminiszter nincs abban a helyzetben, hogy Európa politikáját érdemben alakítani tudja. Orbánnak és Szijjártónak nincs ereje arra, hogy szétverjék a schengeni rendszert, de arra képesek lehetnek, hogy Magyarországot kizárassák belőle. Ha valami veszélyezteti az emberek szabad mozgását lehetővé tevő schengeni rendszert, az Unió egyik legnagyobb vívmányát, az épp Orbán Európa- és menekültellenes politikája.

Azok, akik mára már népvándorlásról beszélnek, végképp hogyan gondolhatják, hogy a halálból menekülő milliókat egy drótkerítés megállíthatja? A magyar hatóságok itthon arról beszélnek, hogy a kerítés hatékony, meg hogy megvédik a keresztény Európát, eközben a magyar hatóságok buszoztatják a menekülteket ezerszám Nyugat-Európába.

A DK álláspontja továbbra is az, hogy kerítés helyett egységes európai menekültügyi politikára, együttműködésre lenne szükség. Felszólítjuk az Orbán-kormányt, hogy felelőtlen, az országot veszélybe sodró politikájával ne veszélyeztesse a magyar állampolgárok szabad európai utazását.

Molnár Csaba
európai parlamenti képviselő

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…