2022. 08. 16. kedd

Ábrahám
1 EUR 399 HUF
1 GBP 472 HUF

DK: Orbán ne támogassa a magyarok jogainak csorbítását!

Az Európai Tanács elnöke a mai napon nyilvánosságra hozta azt a javaslatot, amely többek között lehetővé tenné, hogy Nagy-Britannia korlátozhassa a területén dolgozó EU-s állampolgárok jogait. A brit miniszterelnök korábban ennek elfogadásától tette függővé, hogy országa az EU tagja marad-e.

A DK számára elfogadhatatlan, hogy bármelyik tagállam a saját kilépésével fenyegetőzve akarja rákényszeríteni akaratát a többi tagállamra. Európában ezt zsarolásnak nevezik.
A Demokratikus Koalíció felszólítja Orbán Viktor, hogy az Európai Tanácsban semmi olyan javaslatot ne támogasson, amely megsérti a már most, vagy a jövőben Nagy-Britanniában dolgozó magyarok jogait és szociális támogatáshoz való hozzáférésüket! A szabad munkavállalás és a nemzetiségtől független jogegyenlőség az Európai Unió alapértékei, amelyeket semmilyen formában sem szabad korlátozni.
Felszólítjuk Orbán Viktort, hogy ne szavazzon meg olyan javaslatot sem, amely csorbítaná a polgárok által demokratikusan választott Európai Parlament jogait, ezáltal évtizedekkel visszavetve az európai egység eszméjét és újabb döntéshozatali szintek bevezetésével lassítaná az Unió működését.

A DK által képviselt Sokak Magyarországán senki, még a miniszterelnök sem csorbíthatja a polgárok és a népképviseleti intézmények jogait.
Ha Orbán ezt teszi, akkor elárulva minden magyar embert, másodrangú uniós polgárrá fokozza le a magyarokat.

Molnár Csaba
Ügyvezető alelnök
EP-képviselő DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Irány a suli!
10 + 1 tipp iskolakezdéshez, iskolatáska választáshoz Szeptember, becsöngetés. Fontos dátum gyerekek és szülők életében. Sokan nem várják, mások vi…

További cikkek