2022. 05. 21. szombat

Konstantin
1 EUR 383 HUF
1 GBP 451 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: Orbán Magyarországán csak a stadionépítésekre jutnak plusz források, az oktatásra már nem

DK: Orbán Magyarországán csak a stadionépítésekre jutnak plusz források, az oktatásra már nem

2020-ban sem emelkedik érdemben a közoktatásban működő állami iskolák fenntartására szánt 600 milliárd forintos összeg. Vagyis Orbánék jövőre nagyjából három Puskás Aréna árából akarják megoldani a közoktatást évek óta sújtó problémákat. Ez a 600 milliárd ugyanakkor csak a tanári fizetésekre és a rezsire elég, az iskolák saját működésüket már külső forrásból, legtöbbször a szülők pénzéből finanszírozzák – mindezt úgy, hogy ők már eleve fizetnek az állami oktatásért. A felújítások ugyanakkor kizárólag uniós forrásokból történnek. Vagyis 2019-ben, 9 évvel a dicsőséges fülkeforradalom után az Orbán-kormány elkezdte kivéreztetni az állami iskolákat, mit sem törődve gyermekeink jövőjével. Bátran kimondhatjuk: a szülők és az Unió nélkül a magyar közoktatás lehúzhatná a rolót.

A Demokratikus Koalíció felháborítónak és elfogadhatatlannak tartja, hogy 2019-ben az állam már legalapvetőbb feladatai ellátására is képtelen. A DK követeli, hogy a közoktatásban működő állami iskolák működésére szánt összeget emeljék meg, és végre ne a látszatberuházások és a lopás, hanem a gyerekek jövője legyen fontos Orbánnak!

Arató Gergely
frakcióvezető-helyettes
DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Éjfélkor jár le a határidő
Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet. Ma a NAV összes központi ügyfélszolgálata 18 óráig, valamint a telefonos N…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum