2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

DK: Orbán kevesebb pénzt szerzett, mint Gyurcsány

Nincs oka a büszkeségre Orbán Viktornak, hogy a 2014-2020 közötti időszakban milyen sok pénzt kap az ország az Európai Uniótól. Amit ugyanis elért, az kisebb kudarc. Emlékeztetjük a miniszterelnököt, hogy a következő hétéves költségvetési időszakban Magyarország 1300 milliárd forinttal kevesebb fejlesztési forráshoz jut ahhoz képest, mint amennyit Gyurcsány Ferenc szerzett kormányzása idején. Ez is megmutatja, melyik miniszterelnök volt sikeresebb és európaibb kormányfő, kit tekintettek az unióban egyenrangú tárgyalópartnernek.

Jose Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke a mai bejelentésen azt mondta: akkor itt van ez a két levél: az egyik magyarul, a másik angolul. Aláírom először a magyart, remélem, az van benne, amiről tudok.” Ez a mondat mindent elárul arról, hogyan tekintenek az Orbán-kormányra: vezetőjét nem tartják szavahihető embernek.

Hogy milyen Orbán megítélése, megmutatta az Európai Bizottság új elnöke, Jean-Claude Juncker is, aki Navracsics Tibornak olyan „feladatot” adott, amely nem jár semmilyen érdemi munkával, hatáskörrel.

A Demokratikus Koalíció megállapítja, hogy Magyarország ma ennyit ér Európában: folyamatos diplomáciai kudarcok és a pénz is kevesebb lett.

Molnár Csaba
európai parlamenti képviselő
Demokratikus Koalíció

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…