2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

DK: Orbán elbukott – Navarcsics a leggyengébb posztot kapta

Az új Európai Bizottságban Navracsics Tibor az oktatási és kulturális biztosi feladatot kapta. Egy rossz kormány rossz jelöltjeként Navracsics Tibor ezzel a 28 tagállami jelöltből a leggyengébb láncszem lett. Navracsicsra nem csupán Orbán, vállalhatatlan politikája vetül rá, hanem igazságügyi miniszterként súlyos bűnök terhelik munkásságát.

Felelős, hogy Magyarországon lebontották a jogállamot, szétverték a sajtószabadságot. Navracsics – és ezáltal Orbán – bukása azért is kínos, mert a kelet-közép európai országok jelöltjei közül négyen is – a bolgár, a szlovén, a lett és az észt jelölt – alelnöki posztot kapott az Európai Bizottságban.

Ami Navracsicsnak jutott, gyakorlatilag üres portfólió, mert az Európai Uniónak sem közös kulturális, sem közös oktatáspolitikája nincs. Ezek a területek hagyományosan és tartósan a tagállamok hatáskörébe tartoznak. Navracsics így semmilyen feladatot, hatáskört és befolyást nem kapott. Mivel eddig is Európa ellen dolgozott, most olyan feladatot bíztak rá, amelynek semmi köze Európához.

Mivel Navracsics Tibor főszerepet vállalt a magyar jogállam lebontásában, sem az Európai Parlament baloldali frakciója, sem a DK képviselői nem támogatják kinevezését. Tekintettel arra, hogy a biztosok személyéről a végső döntést hetek múlva az Európai Parlament mondja ki, azt kérjük Orbán Viktortól, vonja vissza vállalhatatlan pártkatonáját. Orbán választhat: vagy új, hiteles személyt jelöl, vagy a magyar biztos feladat és befolyás nélküli pária lesz az Európai Bizottságban

Gréczy Zsolt
szóvivő

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…