2024. 07. 25. csütörtök

Kristóf, Jakab
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF

DK: Orbán elárulta a londoni magyarokat

A visegrádi négyek (Magyarország, Csehország, Szlovákia, Lengyelország) kiszivárgott közös nyilatkozattervezete szerint hozzájárulnának, hogy Nagy-Britannia legfeljebb négy évig korlátozhassa a külföldi uniós munkavállalók szociális ellátását. Ez nem kevesebbet jelenthet, mint hogy Orbán Viktor a nevét adta ahhoz, hogy magyar állampolgárokat egy másik uniós tagállam másodosztályú bevándorlóként kezelhessen. Orbán ezzel elárulta a rendszere elől Londonba menekülő több százezer magyart – és itthon maradt családtagjaikat. A kivándorlók a jelenleg érvényes uniós szabályokkal ellentétben nem kaphatják meg azt a szociális ellátást, amely eddig járt nekik.
A magyar miniszterelnök az Európai Unió szétveréséért folytatott küzdelmében odadobta magyarok jogait, önbecsülését, rabszolgasorba taszítva mindazokat, akik azért költöztek Nagy-Britanniába, mert itthon nem tanulhattak, nem jutottak lakáshoz, tisztességes fizetéshez.

A DK által megálmodott Sokak Magyarországában nem fordulhat elő, hogy a magyar miniszterelnök elárulja honfitársait, lemondjon a nekik járó jogokról, pláne úgy, hogy erről őket előzetesen meg nem kérdezte. Orbánnak azonban ennyit érnek a magyarok, ha személyes politikai érdekei így kívánják. Mindkét eljárása, a lemondás a magyarok uniós jogairól és az EU gyengítése is a nemzeti érdekek nyílt elárulása. Felszólítjuk Orbánt, hogy ne szavazzon meg ilyen tervezetet.

Molnár Csaba EP-képviselő
Demokratikus Koalíció

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek