2024. 07. 13. szombat

Jenő
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

DK: Orbán édesapja is terjeszkedik

A miniszterelnök apja a helyiek akarata ellenére építene hulladékfeldolgozót a Vértes lábánál. Az erről szóló lakossági fórumra a Demokratikus Koalíció is meghívást kapott. Orbán Győző egy természetvédelmi terület szomszédságában telepítene egy üzemet a bezárt kavicsbánya helyén. A beruházás tervét sem Zámoly, sem Gánt-Gránás nem támogatja, holott ez a két leginkább érintett terület az ügyben.
A kormányfő apjának kezdeményezése olyan területen jöhet létre, ahova amúgy a fideszes polgármester sem kapott engedélyt turistalátványosság kialakítására. Olyan környezeti hatástanulmány készült, amelyből kihagyták Gránás települést, arra hivatkozva, hogy a hulladékfeldolgozó Zámolyhoz tartozik, ráadásul Zámolyban is egy kivilágítatlan földút mellett helyezték el a hivatalos tájékoztatást.

A helyieknek nem csak a nyugodt életüket lehetetlenítené el az évente 250 ezer tonna odahordott hulladék és az ezzel járó zaj és por, hanem az ingatlanjaikat is elértéktelenítené.

A lakossági fórumon a kiabáló és dúlva-fúlva távozó Orbán Győző mintha alattvalók lázadásaként értékelte volna, hogy a helyiek szeretnék maguk képviselni a saját érdekeiket. A DK álláspontja szerint nem lehet a helyiek akarata ellenére ilyen beruházást elindítani. Senkinek nincs joga zajjal és porral beborítani teljes településeket az ott élők beleegyezése nélkül, még a miniszterelnök apjának sem.

Földi Judit, elnök (DK Székesfehérvár)
Kakuk György elnökségi tag (DK)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…