2024. 07. 14. vasárnap

Örs, Stella
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

DK: Orbán alatt Európa sereghajtója lettünk

A GKI Gazdaságkutató elemzése szerint a csökkenő EU-s támogatások miatt idén drasztikusan csökkenhet a magyar gazdaság növekedése. Az elemzés rámutat, hogy az üzleti szféra alacsony befektetési hajlandósága csak tovább fogja fékezni az EU lélegeztetőgépén vergődő magyar gazdaságot.
Az Orbán-kormány 2010 óta mindent megtesz, hogy egyetlen befektető se akarjon Magyarországra jönni. A naponta születő különadók, visszamenőleges terhek és piactorzító intézkedések teljesen kiszámíthatatlanná tették a hazai piacot. Míg a Gyurcsány-kormány alatt a befektetők azért versenyeztek, hogy Magyarországon létesíthessenek munkahelyeket, Orbán bűnszövetkezete már acélsodronnyal sem tudna ide új befektetőket vonszolni. A Gyurcsány-kormány eredményei között a Mercedes kecskeméti üzeme, az Audi fejlesztései, vagy a dunaújvárosi Hankook szerepel, míg a másik oldalon csak elszalasztott lehetőségek tucatjai, legyen szó a más országot választó Land Roverről vagy a BMW-ről.

A Demokratikus Koalíció szerint Orbán kiszámíthatatlan és korrupt kormányzása Európa sereghajtójává tette hazánkat. A DK által képviselt Sokak Magyarországa el fogja söpörni a saját zsebüket tömő keveseket, és újra a sokaknak ad majd lehetőséget a munkára, vállalkozásra: a tisztességes megélhetésre.

Varju László
alelnök
DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…