2022. 01. 19. szerda

Sára, Márió
1 EUR 357 HUF
1 GBP 427 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: Orbán a mai vétójával elárulta a magyar embereket – Beismerte, hogy számára csak az ellopható uniós pénz fontos

DK: Orbán a mai vétójával elárulta a magyar embereket – Beismerte, hogy számára csak az ellopható uniós pénz fontos

Az Orbán-kormány bejelentette: az uniós nagyköveti tanácsban megvétózza a közös uniós költségvetést és a válság elleni védekezéshez szükséges uniós pénzalapot. Csupán azért, mert a jogállamisági feltétel bevezetésével az unió lehetetlenné tette az uniós pénzek rendszerszintű ellopását – azt, amit Orbánék évek óta művelnek. Orbán ezzel közel 17 ezer milliárd forintnyi Magyarországnak járó támogatásról mondott le. Ennyi pénztől esnek el a magyar emberek, vállalkozások, önkormányzatok pusztán azért, mert Orbán visszautasítja a nem ellopható uniós pénzeket. Ennél durvábban senki sem árulta el a magyar embereket az elmúlt évtizedekben.

A DK szerint Orbán Viktor most végérvényesen elismerte: neki csak az ellopható uniós pénz számít. Ha az uniós támogatást nem kaphatja meg Mészáros, vagy a többi NER-oligarcha, akkor azt ne kapják meg se az önkormányzatok, se a vállalkozások, se a magyar emberek! Vagyis ahogy mondani szokás: dögöljön meg a szomszéd tehene is!

A DK tovább küzd az Európai Parlamentben a költségvetés elfogadásáért és a jogállami feltételért. Mert számunkra a magyar emberek és nem Orbán gazdagodása a fontos.

Molnár Csaba

EP-képviselő

A DK ügyvezető alelnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum