2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: Önfelfüggesztés után önkizárás – A Fidesz Benny Hillt is megszégyenítő parádét folytat az Európai Parlamentben

DK: Önfelfüggesztés után önkizárás – A Fidesz Benny Hillt is megszégyenítő parádét folytat az Európai Parlamentben

Idén tavasszal a Fidesz úgy előzte meg a Néppártból való kizárását, hogy önmaga függesztette fel a tagságát, most pedig úgy próbálja meg megelőzni a néppárti frakcióból történő kizárását, hogy saját maga javasol egy “lazább kötődést” a jövőre nézve. Mint egy szerencsétlenül járt fiú, aki azon kapja magát, hogy a barátnője már a szakítós beszéde felénél jár, ezért inkább közbevág, hogy szakítani akar, nehogy már őt dobják ki pillanatokon belül. Így talán a haverok még elhiszik, hogy ő szakított.

A Demokratikus Koalíció szerint ismét a Fidesz bizonyult az európai rekeszizmok legádázabb trénerének; az önfelfüggesztést követő önkizárás egy Benny Hillt is megszégyenítő parádé az Európai Parlamentben, csak a zenét kell hozzáképzelni. De amíg az önfelfüggesztésen még őszintén nevethetett az ország, az önkizárás már csak egy szánalomtól sem mentes kényszeredett mosolyra elég. Ma már talán Orbán sem várja, hogy elhiggyük: ő továbbra is így száll le a bicikliről, már csak hagyománytiszteletből is.

dr. Molnár Csaba
A DK ügyvezető alelnöke, EP-delegációvezetője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…