2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: Ökotárs – Lázár szerint hazudik a NAV, egyre nagyobb a Fideszen belüli törésvonal

DK: Ökotárs – Lázár szerint hazudik a NAV, egyre nagyobb a Fideszen belüli törésvonal

Ahogy az előre megjósolható volt, az adóhatóság megszüntette a nyomozást az Ökotárs, és a Norvág Civil Alap által támogatott minden civil szervezet ellen, mert – mint írják – „a támogatott alapítványok minden törvényi előírásnak, beszámolási kötelezettségnek eleget tettek”. Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter viszont nem hisz a saját kormánya illetékes szervének, hiszen továbbra is úgy véli, az Ökotárs Alapítvány törvénytelenül végzi munkáját.

Az eset újabb jele annak, hogy a Miniszterelnökséget vezető miniszter magánharcot folytat az Orbán-kormányon és a Fideszen belül, csak ma már nem Rogán Antal propagandaminiszteren van Lázár célkeresztje. A miniszter mai nyilatkozata valójában már nem az Ökotársról és a civil szervezetekről szól, sokkal inkább az Orbán-kormányon keletkezett repedés szélesedéséről. Arról, hogy Lázár János – a kormány illetékes szervén át – már az adóhatóságot felügyelő Tállai Andrást és a nemzetgazdasági miniszter Varga Mihályt támadja.

A Demokratikus Koalíció szerint ritkaságszámba megy, hogy egy kormányzati politikus hazugnak nevezi valamely kollégáját. A DK szerint ugyanakkor olyan súlyos ügyek kezelését, mint a civil szervezetek öncélú vegzálása, nem befolyásolhatják a hatalmon marakodó fideszes politikusok magánakciói. A DK szerint a Fideszen belüli törésvonalak kezelését külön kellene választani az ország ügyeitől.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek