2024. 07. 13. szombat

Jenő
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: Niedermüller Péter a hátrányos helyzetű nők érdekében szólalt fel az Európai Parlamentben

DK: Niedermüller Péter a hátrányos helyzetű nők érdekében szólalt fel az Európai Parlamentben

„Előremutató jelentésre van szükségünk, nem pedig olyanra, amelyik szánalmas anakronizmusok mögé próbálja elrejteni a társadalmi problémákat”- hangsúlyozta Niedermüller Péter a Demokratikus Koalíció EP képviselője a nők és férfiak egyenlőségéről szóló stratégia vitájában az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén. A képviselő kiemelte, hogy a nőkkel szembeni diszkrimináció különösen súlyosan érinti azokat, akik a társadalom peremére szorultak, akik szegénységben élnek, akik nem csak a nőkkel szembeni diszkriminációt szenvedik el, hanem például etnikai hovatartozásuk kapcsán is diszkriminálódnak, vagy alacsony képzetlenségük miatt is nehezen tudnak elhelyezkedni a munkaerőpiacon.

„Azt gondolom, új stratégiára, új gondolkodásmódra van szükség. Szükség van arra, hogy különös figyelemmel forduljunk a megváltozott munkaképességű nőkre, az idősebb nőkre, a migráns nőkre, az LGBT közösségre, a romákra.”- hívta fel a parlament figyelmét a DK alelnöke, aki sürgette új oktatási, és társadalmi befogadási programokat kidolgozását, hogy mindenféle fajta nőkkel szembeni diszkrimináció megszűnjön.

„Nem lehet elfeledkezni azokról az emberekről, akik nehéz helyzetben, szegénységben élnek. Éppen ezért szükség van a minőségi oktatásra, a gyermeknevelési és egyéb szociális támogató rendszerekhez való hozzáférésre, külön speciális programokra”- fejezte be hozzászólását a képviselő.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…