2022. 08. 19. péntek

Huba
1 EUR 407 HUF
1 GBP 480 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: Niedermüller Péter, a DK európai parlamenti képviselője a látványsportok TAO-ból való támogatásának vizsgálatát kéri a Bizottságtól

DK: Niedermüller Péter, a DK európai parlamenti képviselője a látványsportok TAO-ból való támogatásának vizsgálatát kéri a Bizottságtól

A Transparency International magyarországi szervezete a napokban tette közzé jelentését a látványsportok TAO-ból való támogatása ügyében. A jelentés szerint a kormány úgy alakította át sportágtámogatási rendszert, hogy átláthatatlan legyen és kedvezzen az összefonódásoknak, jellemzőek irracionális fejlesztések és a közpénz pocsékolása. Sem vállalatoknak, sem a sportkluboknak nem kell részletesen elszámolniuk a támogatásokkal.
A sportszövetségek döntik el, melyik csapat kaphat az állami adóbevételt csökkentő céges pénzt és mekkora összegben, csakhogy ez a döntési folyamat teljesen zárt és átláthatatlan, ráadásul számos sportszövetséget a Fidesz politikusai vezetnek. Az sem véletlen, hogy messze a Felcsút kapta a legtöbb támogatást ebből a rendszerből.

Az Európai Bizottság 2011-ben engedélyezte Magyarország számára, hogy adókedvezményen keresztül állami támogatást nyújtson a sportágazatnak az utánpótlás nevelése céljából.

Niedermüller Péter azt kérdezi az Európai Bizottságtól, hogy egy ennyire átláthatatlan és korrupcióveszélyes rendszerben megvalósulnak-e azok a célok, amelyre hivatkozva a magyar kormány kezdeményezte az állami támogatásokra vonatkozó szabályok alóli mentességet és felül kívánja-e vizsgálni a program engedélyezésére vonatkozó korábbi döntését?

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek