2022. 08. 7. vasárnap

Ibolya
1 EUR 394 HUF
1 GBP 467 HUF

DK: Nem veszünk részt a Jobbikkal a NAV-bizottságban

A Demokratikus Koalíció távol tartja magát attól a parlamenti bizottságtól, amelyet az LMP kezdeményezett a Nemzeti Adó- és Vámhivatal körüli korrupciós botrány vizsgálatára. A DK álláspontja szerint nem tud olyan ügy lenni, hogy együttműködjünk a szélsőjobbal. Nem tudjuk, hogy Schiffer András szándékai mögött naivitás vagy tudatos rombolás húzódik, de kár eljátszani, hogy Magyarországon ma parlamentarizmus van, ahol egy ilyen bizottság körmére nézhet a hatalomnak.
Mindannyian tudjuk, hogy a Fidesz egy ilyen bizottságot vagy nem enged felállítani, vagy a munkáját lehetetleníti el. Kár demokratikus pártoknak, akár az MSZP-nek, akár a Liberálisoknak – nevüket adni Vona Gábor pártjához. Képviselőik neve most egy listán szerepel a Jobbik képviselőivel.

A Demokratikus Koalíció abban hisz, hogy hazai társadalmi nyomásgyakorlással és a nemzetközi porondon lehet eredményes a maffiakormány elleni érdemi fellépés. Európa és Amerika igazat fog mondani a korrupciós botrányban, segítve a botrányos ügyek tisztázását, a szélsőjobbal összefogni Kövér László országgyűlésében nem vezet sehová, inkább rontja a demokratikus ellenzék tekintélyét.

Vadai Ágnes
országgyűlési képviselő
Demokratikus Koalíció

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Az oktatási rendszer az összeomlás szélére került. Nem várhatunk tovább, nyílt levelet küldünk a döntéshozóknak, követelve, hogy rendezzék az oktatásb…
A PONTközPONT székhelye a Weidlich udvarban terveink szerint megszépül. Ebben kérünk segítséget! A felújítás az épület különleges jellege miatt nagyo…

További cikkek