2021. 10. 24. vasárnap

Salamon
1 EUR 364 HUF
1 GBP 431 HUF

DK: Nem leépíteni, hanem fejleszteni kellene a magyar egészségügyet!

Alig néhány napos határidővel, e hét keddig kellett volna összeírniuk az Egészségügyi Szakmai Kollégiumok tagozati elnökeinek, hogy a szakterületükön országos szinten mennyi fekvő- és járóbeteg intézményre van szükség, milyen kapacitással és földrajzi elhelyezkedéssel. Úgy látszik, hogy a gyorsított eljárásban bekért összeírásnak már meg is van az első áldozata: mai hír, hogy a tapolcai Deák Jenő Kórházban megszűnik az aktív belgyógyászati ellátás.

A Demokratikus Koalíció szerint elképesztő, ahogy a NER az elmúlt 11 évben lépésről lépésre tette tönkre az egészségügyet. Felhívjuk Orbánék figyelmét, hogy a jelen helyzetben nem a haverok hobbijaira kellene elszórni a pénzt, hanem ezekből az összegekből az egészségügyet, kórházakat, a helyi szolgáltatásokat kellene fejleszteni. Mi, európai magyarok vállaljuk, hogy ha jövőre Dobrev Klára vezetésével új kormány áll fel, az elkövetkező 10 évben 3000 új szakorvost, 9000 szakdolgozót és 500 háziorvost fogunk szolgálatba állítani.

Dr. László Imre

a XI. kerület polgármestere, a DK egészségügyi szakpolitikusa, volt kórházigazgató

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Életének 76. évében elhunyt Venczel Vera Jászai Mari-díjas magyar színésznő, érdemes és kiváló művész - tudatta a Vígszínház szombaton az MTI-vel. …

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum