2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

DK: Nem kell diploma, ha Szijjártóval focizol

Sajtóinformációk szerint a Szijjártó Péter külügyminiszter kabinetfőnökeként dolgozó Benkő Szilárd nem rendelkezik diplomával, ezért kreáltak neki egy pozíciót. Mivel az áltitulus nem elegendő a hivatalos kabinetfőnöki döntésekhez, a helyettese intézkedik ilyen esetekben. Szijjártó futsalos csapattársa évek óta dolgozik a kormánynak bruttó 885 ezer forintos fizetéssel és egy Audi A6-os szolgálati autóval. A korrupt Orbán-kormány külügyminisztere tehát a futsalpályáról invitálta barátját a politikába, mely egyre gyakoribb jelenség a Fidesz körül.

Miközben felelős kormányzati pozíciókban diploma nélküli emberek dolgoznak több százezer forintért, addig a diplomások folyamatosan hagyják el az országot a külföldi munkavállalás reményében. Vida Ildikó az adóhatóság elnökeként nem beszél egy szót sem angolul, miközben már egy gyorséttermi eladótól is megkövetelik az alapfokú angolt. Eszerint Magyarországon nincs szükség diplomára, elég egy-két jó passz a pályán vagy pár jó szó valamelyik fideszes cimborának az előrejutás jegyében.

A Demokratikus Koalíció szerint ez szomorú üzenet a pályakezdő, diplomás, nyelvvizsgával rendelkező fiataloknak, hiszen azt sugallja, hogy az előrejutáshoz nincs szükség diplomára, elég ha ismersz egy fideszest.

Gréczy Zsolt
szóvivő DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek