2021. 09. 18. szombat

Diána
1 EUR 351 HUF
1 GBP 412 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: Nem „jó keresztényeket”, hanem felelős, önálló állampolgárok kell nevelni az oktatásban!

DK: Nem „jó keresztényeket”, hanem felelős, önálló állampolgárok kell nevelni az oktatásban!

Lázár János szerint „mindennél fontosabb, hogy a magyar oktatási intézmények jó keresztény és jó magyar embereket neveljenek”. Ha valakinek eddig nem lett volna egyértelmű, hogy a kormány ideológiai és politikai nevelésre akarja használni az iskolákat, már nem lehet több kétsége.
Egy európai, demokratikus jogállamban az iskoláknak garantálniuk kell, hogy semlegesek maradnak vallási, világnézeti és ideológiai kérdésekben. Magyarország nem ilyen hely. Itt a kormány második embere nyíltan kijelenti, hogy az iskolák nem a versenyképes tudás átadásáról és az életre való felkészítésről szólnak, hanem a fideszes ideológia terjesztéséről. Az álláshirdetésekben sem „jó keresztényeket” és „jó magyarokat” keresnek, hanem pékeket, orvosokat és programozókat.
A Demokratikus Koalíció az Orbán-kormány bukása után garantálni fogja az állami oktatási intézmények politikai függetlenségét! A DK szerint sem a pártpolitikának, sem a felekezeti nevelésnek nincs helye az iskolákban; az államnak versenyképes tudást kell biztosítania a diákoknak világnézettől, vallási és politikai hovatartozástól függetlenül. Aki papneveldébe akar járni, az majd beiratkozik egy papneveldébe, nem kell azzá tenni az összes magyar iskolát.

Niedermüller Péter
Alelnök
EP-képviselő
DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum