2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

DK: Nem fognak emelkedni a fővárosi temetkezési költségek

A Demokratikus Koalíció nem tartja sem időszerűnek, sem társadalmilag előkészítettnek a fővárosi temetkezési árak emelését. Egyetértünk a Nyugdíjas Parlament Országos Egyesülettel abban, hogy egy ilyen intézkedést nem szabad meghozni, amíg létre nem jön a Fővárosi Idősügyi Tanács, az számba nem veszi egy ilyen döntés esetleges társadalmi következményeit, és meg nem tárgyalja a nehéz sorsú idősek kiadásainak kompenzálását is figyelembe vevő javaslatokat. A DK fővárosi képviselői éppen ezért arra kérték a főpolgármestert, hogy vegye le a temetkezés árának megemelését a holnapi Fővárosi Körgyűlés napirendjéről. Ennek következményeképp tehát nem fognak emelkedni a fővárosi temetkezési költségek.

A DK szerint áremelés helyett jóval inkább a temetkezési költségek csökkentésére lenne szükség, ehhez azonban az kell, hogy a kormány eltörölje a temetkezés 27%-os áfakulcsát. Felháborítónak tartjuk, hogy miután a magyarok életükben is a világ legmagasabb áfáját fizetik, a kormány még a haláluk után is ezzel sújta őket és gyászoló családjaikat.

a DK fővárosi képviselőcsoportja

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…