2022. 08. 16. kedd

Ábrahám
1 EUR 406 HUF
1 GBP 482 HUF

DK: Nem adjuk az iskoláinkat az egyházaknak!

Felháborítónak tartjuk, hogy a kormány újabb iskolákat akar átjátszani egyházi kézbe. Ez alkalommal több budapesti általános iskolát és egy zeneiskolát akarnak átadni különböző felekezeteknek. Az egyházi fenntartók szokás szerint most is a magas színvonalat nyújtó, közismert iskolákat akarják megszerezni.
A Demokratikus Koalíció az iskolák szülői közössége mellett áll, akik meg akarják menteni gyermekeik iskoláinak szabad szellemét és pedagógiai hagyományait. Felszólítjuk a kormányt, hogy azonnal állítsa le az iskolaátadásokat. Ha valóban igény van több vallásos iskolára, akkor ezeket hozzák létre az érintett egyházak a saját költségükön, és ne a régóta létező, nagy hagyományú iskolákat akarják megszerezni.

A Demokratikus Koalíció álláspontja szerint a közoktatás állami feladat. Az iskolák, és velük a tanárok és diákok erőltetett átadását az egyházaknak a lelkiismereti szabadság megsértésének tartjuk. Minden család számára biztosítani kell azt a lehetőséget, hogy a gyerekét vallásilag nem elkötelezett iskolába járassa, ezért az szülők, tanárok és a helyi közösségek szándéka ellenére egyházaknak átadott iskolákat az Orbán rendszer bukása után vissza fogjuk juttatni a helyi önkormányzatoknak.

Niedermüller Péter
EP képviselő, a DK alelnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Irány a suli!
10 + 1 tipp iskolakezdéshez, iskolatáska választáshoz Szeptember, becsöngetés. Fontos dátum gyerekek és szülők életében. Sokan nem várják, mások vi…

További cikkek

Irány a suli!
10 + 1 tipp iskolakezdéshez, iskolatáska választáshoz Szeptember, becsöngetés. Fontos dátum gyerekek és szülők életében. Sokan nem várják, mások vi…