2022. 05. 21. szombat

Konstantin
1 EUR 383 HUF
1 GBP 451 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: Ne kényszerítsék értelmetlen adminisztrációra és ne ellenőrizzék kényszeresen a tanárokat!

DK: Ne kényszerítsék értelmetlen adminisztrációra és ne ellenőrizzék kényszeresen a tanárokat!

Számos panasz érkezett a pedagógus-szervezetekhez azzal kapcsolatban, hogy a tankerületek rászálltak az iskolákra, hogy azok ellenőrizzék és számoltassák el a pedagógusokat, akik a koronavírus-járvány miatt kénytelenek otthonról dolgozni. Az ellenőrzések miatti félelmükben a tanárok elképesztő mennyiségű leckét adnak fel a diákoknak, ami megterhelő a gyerekeknek és a segíteni próbáló szülőknek is; ráadásul egy csomó, felesleges adminisztrációt várnak el tőlük, ami csak az időt rabolja.

A Demokratikus Koalíció azt tanácsolja a kormánynak, az Emberi Erőforrások Minisztériumának és a tankerületek vezetőinek, ne kényszerítsék arra az iskolákat, hogy ellenőrizgessék és elszámoltassák a tanárokat! Ennek nagyon nem most van itt az ideje és az ésszerűtlen elvárásokkal azokat is akadályozzák, akik képesek a digitális oktatásra, pláne azokat, akiknek a technikai feltételekkel is meg kell küzdeniük. Ebben a rendkívüli helyzetben most kiemelt figyelemre és megértésre van szükségük a gyerekeknek, a szülőknek és a tanároknak is, tartsák ezt tiszteletben, és bízzanak bennük, hiszen rengeteg, megfeszített munka fekszik most abban is, hogy a digitális oktatást sikerült megoldaniuk és fenntartaniuk a pedagógusoknak.

Arató Gergely

A DK frakcióvezető-helyettese, elnökségi tagja

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Éjfélkor jár le a határidő
Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet. Ma a NAV összes központi ügyfélszolgálata 18 óráig, valamint a telefonos N…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum