2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

DK: Ne csak egy napnyi megbecsülés járjon az ápolóknak!

Február 19-e hivatalosan a Magyar Ápolók Napja. Ez a nap Kossuth Zsuzsannának, Magyarország első főápolójának születésnapja.

A Demokratikus Koalíció felhívja a figyelmet, hogy az ápolóknak esélyük sincs magukat ünnepelni, miközben túlterheltek, folyamatosan túlóráznak.
Az egészségügyből jelenleg mintegy 25 ezer szakdolgozó hiányzik. És bár Nagy Feró szerint minden a legnagyobb rendben van, és nyakon kéne vágni aki mást állít, Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere pedig úgy véli, számos intézkedés történt az ápolók érdekében, a valóság kiábrándító. Azok az ápolók, akik még Magyarországon vannak, inkább mennek el bútoráruházba dolgozni, mint hogy éhbérért túlórázzanak. Egy valódi hazafi kiáll az ápolók mellett, ezért a DK követeli, hogy egy semmitmondó nap helyett valódi intézkedéseket kapjanak a magyarországi ápolók, európai magyarok!

Rónai Sándor
szóvivő

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…