2022. 08. 18. csütörtök

Ilona
1 EUR 404 HUF
1 GBP 480 HUF

DK: Ne az oligarchák kapják az EU-s pénzeket

A Demokratikus Koalíció azt javasolta Jean-Claude Junckernek, az Európai Bizottság elnökének, hogy az Európai Bizottság alkalmazzon szankciókat a magyar kormányzati korrupció legfőbb haszonélvezői, a fideszes üzletei körök és a fideszes oligarchák ellen. Az elmúlt 4 évben világossá vált, hogy az uniós bevételi források felett ellenőrizetlenül rendelkező maffiakormány arra használja az uniós támogatásokat, hogy a hozzá közel álló oligarchákat támogassa.
Ellentétben a Fidesz által hangoztatott hazugságokkal, a DK nem az EU-s pénzek befagyasztását kérte az Európai Bizottságtól, hanem azt, hogy akadályozzák meg az uniós fejlesztési pénzek oligarchákhoz kerülését. A DK nem győzi hangsúlyozni, hogy az Európai Uniónak továbbra is támogatnia kell Magyarországot, de nem szabad hagynia az európai adófizetők pénzét egy korrupt maffiakormány oligarchazsebeiben landolni.

A Demokratikus Koalíció emlékeztet, 2006-ban pontosan Orbán Viktor volt az, aki a Magyarországra érkező támogatások befagyasztását kérte, mit sem törődve országa érdekeivel. A DK szerint a felelőtlen ellenzékből azóta egy felelőtlen kormány lett, mely kizárólag oligarcháknak osztogatja az EU-s megbízásokat.

Molnár Csaba
EP képviselő
ügyvezető alelnök DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek