2022. 05. 24. kedd

Eszter, Eliza
1 EUR 383 HUF
1 GBP 447 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: Most kiderül, tényleg zavarja-e a kormányt a családon belüli erőszak – Újra benyújtjuk az Isztambuli Egyezményt!

DK: Most kiderül, tényleg zavarja-e a kormányt a családon belüli erőszak – Újra benyújtjuk az Isztambuli Egyezményt!

A segítség nélkül maradt és volt barátja által súlyosan bántalmazott Orosz Bernadett ügye, valamint a feldolgozhatatlan győri kettős gyerekgyilkosság ismét megmutatták, hogy ma Magyarországon sok nő és gyermek védtelen a családon belüli erőszakkal szemben. Hiába jut lassan minden hétre egy tragédia, a kormány még mindig nem fogadta el a nők elleni és a családon belüli erőszak felszámolásáról szóló Isztambuli Egyezményt. Ma az a kormánypolitikus erőltet magára együttérző arckifejezést és ígér védelmet a családon belüli erőszak elszenvedőinek, aki korábban szó szerint azt mondta, hogy “az Isztambuli Egyezmény egy politikai hiszti“.

A Demokratikus Koalíció ismételten benyújtja az Országgyűlésnek az Isztambuli Egyezményt. Ha a kormány tenni akar a családon belüli erőszak ellen, akkor álságos propagandavideók gyártása helyett esetleg viselkedhetne civilizált európaiként is, és elfogadhatná a nők elleni és a családon belüli erőszak felszámolására létrehozott Isztambuli Egyezményt! Ha meghal két kisgyermek, akiket meg lehetett volna menteni, az szerintünk nem politikai hiszti, hanem tragédia. Most kiderül, hogy tényleg zavarja-e a kormányt a családon belüli erőszak, csak át ne essen megint az Isztambuli Egyezmény a vak komondoron.

Dobrev Klára
az Európai Parlament alelnöke, EP-képviselő

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A 3-as számú főutat Szikszó irányában teljes szélességében lezárták. Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt 2022. május 24-én 8 óra …

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum