2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: Most a zalaegerszegi kórház vált működésképtelenné – Ki kell hirdetni az országos egészségügyi válsághelyzetet!

DK: Most a zalaegerszegi kórház vált működésképtelenné – Ki kell hirdetni az országos egészségügyi válsághelyzetet!

Csütörtökön derült ki, hogy felmondott a zalaegerszegi kórház szívsebésze, mert megviselte, hogy távollétében elhunyt egy napokig ellátatlanul fekvő beteg.

A felmondott orvos most arról beszélt az Indexnek, hogy éjszakánként azért imádkozott, hogy ne essen be sürgős beteg, mert a kórház nem tudta volna ellátni. Szerinte rendszeresen kellett elhalasztaniuk fontos műtéteket az ellátási hiányosságok miatt. A kórház természetesen most fideszes államtitkárokhoz méltóan hazudozik a körülményekről; pártkatonából mindig lesz elég, ha orvosból nem is. A Demokratikus Koalíció szerint azonnali hatállyal ki kell hirdetni az országos egészségügyi válsághelyzetet, és át kell világítani a kórházakat, hogy kiderüljön, hány magyar kórház vált működésképtelenné a kormány megszorításai miatt! A DK szerint amíg az egészségügyért felelős minisztert Kásler Miklósnak, a miniszterelnököt pedig Orbán Viktornak hívják, addig minden nap megmenthető magyar emberek fognak meghalni a kórházakban. Ide vezetett, hogy a Fidesz 9 éve talicskával vonja ki a pénzt az egészségügyből és nem becsüli meg az orvosokat és ápolókat.

Dr. László Imre
országgyűlési képviselő, egészségügyi szakpolitikus, volt kórházigazgató
DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…