2021. 12. 1. szerda

Elza
1 EUR 364 HUF
1 GBP 428 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: Minden nyugdíjas kapjon 10 ezer forint értékű gyógyszerre váltható kártyát a járvány alatt!

DK: Minden nyugdíjas kapjon 10 ezer forint értékű gyógyszerre váltható kártyát a járvány alatt!

Ma az egész ország nehéz időszakot él át. Az egészségügyi dolgozóktól a tanárokon át a bezárásra ítélt vállalkozókig mindenki maga próbál talpon maradni, mert nem számíthat a kormányra. Az időseknek már nem csak az oltási káosszal és a növekvő élelmiszerárakkal kell megküzdeniük, hanem a gyógyszerek, alapvető vitaminok áremelkedésével is. Ez is a járvány hozadéka, sok tisztességben megőszült nyugdíjas néz szembe azzal, hogy nem tudja megvenni magának a gyógyszereit és a vitaminokat, amelyek a járvány alatt még fontosabbakká váltak.

A Demokratikus Koalíció azt kezdeményezi, hogy a kormány adjon minden nyugdíjasnak egy 10 ezer forint értékű, gyógyszerekre elkölthető utalványt! Amikor a világelsők között vagyunk halálozásban, amikor rengeteg idős ember nincs még beoltva, akkor ez lenne a minimum. Segíteni kell az időseket, hogy most is meg tudják venni a gyógyszereiket, vitaminjaikat, amelyek sokat drágultak a járvány kezdete óta. Nem engedhetjük meg magunknak, hogy ebben a drámai helyzetben, egy nemzeti tragédia heteiben éppen a legveszélyeztetettebbek ne jussanak hozzá a gyógyszereikhez.

Dobrev Klára, a DK EP-képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A MyFarm kertek mellett hamarosan itt a Brancs, az első átfogó, magyar közösségi platform Újabb nagy dobásra készülnek a MyFarm közösségi kertek al…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum