2022. 06. 27. hétfő

László
1 EUR 401 HUF
1 GBP 468 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: Milyen óvintézkedéseket tett a kormány a kínai koronavírus magyarországi megjelenése ellen?

DK: Milyen óvintézkedéseket tett a kormány a kínai koronavírus magyarországi megjelenése ellen?

Napok óta egyre valószínűbb, hogy világjárvánnyá dagadhat a már több halálos áldozatot szedett kínai koronavírus. Mivel már az Egyesült Államokban, Ausztráliában, Japánban és Oroszországban is regisztráltak megbetegedést, csak idő kérdése, hogy a kór Európába is megérkezzen.

Tekintve, hogy hazánk és több kínai város között közvetlen repülőjárat közlekedik, Magyarország kiemelten kockázatos helyzetben van.

A Demokratikus Koalíció azonnali tájékoztatást vár a kormánytól: milyen óvintézkedéseket tettek azért, hogy a kínai koronavírus ne kerülhessen Magyarországra? Adtak-e bármilyen különleges utasítást az országos tisztifőorvosnak az ügyben, életbe léptettek-e rendkívüli járványügyi cselekvési tervet arra az esetre, ha Magyarországon is megjelenik a halálos kór? Felülvizsgálták-e, hogy miként kezelhető a közvetlen repülőjárat okozta kockázat; milyen reptéri vizsgálatokat rendeltek el a Kínából érkezőkkel szemben? A DK aggódik, ugyanis fentiek egy felelős kormányra vallanának, az Orbán-kormánynak ilyen arcával azonban nem találkoztunk az elmúlt 10 évben.

László Imre
Újbuda polgármestere, a DK egészségügyi szakpolitikusa

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Pedibusz Gödöllőn
Még nem sokan tudják mi is az a Pedibusz ill a Pedibusz program Gödöllőn. Ez a program arról szól, hogy a gyerekek egy jó szervezéssel , felnőtt kísér…

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum