2021. 10. 27. szerda

Szabina
1 EUR 364 HUF
1 GBP 431 HUF

DK: Miért fizetett százmilliót a Hegyvidék Pokorni volt államtitkárának?

Sajtóértesülések szerint a Pokorni Zoltán vezette XII. kerületi önkormányzat az elmúlt 9 évben csaknem 100 millió forintot fizetett a polgármester volt államtitkárának tulajdonában álló ügyvédi irodának. Az önkormányzat szerződésével kapcsolatos aggályokat csak növeli, hogy a 100 millió forintot bezsebelő ügyvédi iroda címére offshore cégek is be vannak jelentve.
A Demokratikus Koalíció szerint Pokorni Zoltánnak kötelessége beszámolnia a hegyvidéki polgároknak arról, hogy miért volt szükség a volt beosztottjával kötött, eddig mintegy százmillió forintos szerződésre. Kerék-Bárczy Szabolcs, a DK XII. kerületi önkormányzati képviselője ezért interpellációt nyújtott be Pokorni Zoltánnak, amely a külsős céggel kötött szerződés szükségességéről, annak részleteiről illetve arról érdeklődik, hogy pontosan mit is kapott a kerület a kifizetett száz millió forintért.

A Demokratikus Koalíció kíváncsian várja Pokorni Zoltán válaszait a baráti szerződést érintő kérdésekre: a polgármester nem érzi-e aggályosnak az első Orbán-kormányban saját, majd a másodikban Navracsics Tibor nagy hatalmú államtitkárának juttatott százmillió forint közpénz tényét, esetleg tervezi-e felbontani az egyébként pályáztatás és verseny nélkül odaítélt, vitatható szükségességű, drága megbízást?

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum