2021. 10. 22. péntek

Előd
1 EUR 363 HUF
1 GBP 431 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: Mészáros Lőrinc szállodavásárlásai bizonyítják, hogy még most is a Fidesz gazdagodik a Quaestoron

DK: Mészáros Lőrinc szállodavásárlásai bizonyítják, hogy még most is a Fidesz gazdagodik a Quaestoron

Kiderült, hogy Mészáros Lőrinc bizalmi embere egyszerre több szállodát is megvenne, köztük olyanokat, amelyek a fideszes brókerbotrányban bedőlt brókercégek tulajdonába tartoznak. Mészáros Lőrinc így olcsón szállhat be a szállodaiparba, ahol a közeljövőben újabb EU-s fejlesztési pénzeket markolhat majd fel.
A Fidesz gazdasági háttérhatalma tehát nem csak akkor gazdagodott a Quaestoron, amikor egy fideszes bróker az MNB asszisztálásával fiktív kötvényeket árulhatott, hanem még most is, amikor a bedőlt brókercég ingatlanjait olcsón veheti meg egy fideszes oligarcha. Az emberektől kicsalt pénzek így nem vésznek el, csak gazdát cserélnek a Fideszen belül. A lopott pénzből épített szállodákat így lopott pénzből veszik meg azért, hogy még több pénzt tudjanak ellopni a magyaroknak szánt EU-s pénzekből.

A Demokratikus Koalíció szerint Mészáros Lőrinc szállodavásárlásai bizonyítják, hogy a Quaestoron még a brókerbotrány után is a Fidesz oligarchái keresnek. A DK szerint az Orbán-kormány bukása után egy független ügyészségnek kell majd kivizsgálnia a Quaestor-botrányban érintett fideszes politikusok büntetőjogi felelősségét.

Gréczy Zsolt
szóvivő, DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A Vasgyári Rendőrőrs területén szolgálatot teljesítő egyik körzeti megbízott fogta el azt a huszonnyolc rendbeli betöréssel gyanúsítható férfit, akit …

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum