2024. 07. 14. vasárnap

Örs, Stella
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

DK: Mészáros egy kávé mellett szerzi meg Fejér-megyét? – Orbán Viktorhoz fordulunk

A Népszabadság újságírói érték tetten Bitay Márton földügyekért felelős államtitkárt, amint együtt kávézott a Four Seasons-ben Mészáros Lőrinccel. A fideszes földprivatizáción Fejér-megye jelentős részét megszerző felcsúti polgármester ezek szerint szereti személyesen az államtitkárral megbeszélni, hogy éppen melyik földre van szüksége az uradalom bővítéséhez.

A Fidesz már arra sem veszi a fáradságot, hogy az államtitkárai legalább a látszat kedvéért ne nyilvánosan egyeztessenek Orbán Viktor barátaival. A magyar gazdák sorsa így luxuséttermek bárjaiban dől el, ahol a Fidesz erősemberei még „családon belül” kiosztják maguknak a magyar vidék földjeit. De vajon az eddigi földeladásokat is baráti kávézások alkalmával tervezte meg az Orbán-kormány? Esetleg egyenesen Mészáros Lőrinc mondhatja meg, hogy pontosan mely parcellákat kellene meghirdetni?

A Demokratikus Koalíció írásbeli kérdéssel fordul a szakminiszterhez és Orbán Viktorhoz. A DK tudni szeretné, hogy személyesen Orbán ad-e utasítást az államtitkároknak arra, hogy találkozzanak Mészáros Lőrinccel, valamint, hogy Mészároson kívül más üzlettársának, barátjának és strómanjának is szabad bejárást biztosít-e a közvagyon kiárusításával foglalkozó beosztottjaihoz?

Nagy-Huszein Tibor
A DK agrárpolitikusa
Alelnök
Demokratikus Koalíció

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…